دستگاه طیف سنج شکست القایی لیزری
طیفسنجی فروشکست القایی لیزر یا لیبز (LIBS) روشی است که در آن میتوان عناصر یک نمونه را به صورت همزمان و با سرعت بسیار بالا (در حد ثانیه) شناسایی کرد.
این روش کاربردهای وسیعی در شناسایی و اندازه گیری عناصر در معادن، کارخانههای سیمان، ذوب فلز، مطالعه آثار تاریخی، مطالعات پزشکی و. دارد.
کرایوستات (فروزن سکشن یا میکروتوم انجمادی) از دیگر دستگاههایی بود که امروز در یازدهمین دوره از نمایشگاه ایران ساخت رونمایی شد.
کرایوستات ابزاری است که برای فریز کردن نمونههای بافت انسانی و برش میکروسکوپی آنها مورد استفاده قرار میگیرد و در تشخیص فوری ضایعات به پزشکان متخصص کمک زیادی میکند.
استفاده از برش انجمادی برای مطالعات ایمونوفلورسانس و ایمونوشیمی آنزیمی نیز مفید واقع شده است. این دستگاه در رنگ آمیزی برخی کربوهیدراتها و لیپیدهای موجود در بافت نیز کاربرد مفیدی دارد.
طیف سنجی فلورسانس پرتو ایکس XRF هم از دیگر دستگاههای رونمایی شده این نمایشگاه است؛ دستگاهی که کاربرد اصلی آن آنالیز کمی و کیفی عناصر است.
کرایواستات ۴ کلوین محصولی دیگر بود که امروز رونمایی شد؛ محصولی که کیفیت مشابهای با نمونههای مشابه خارجی دارد و از نظر قیمت به مراتب ارزانتر در بازار عرضه میشود.
کرایواستات سیکل بسته هلیومی (۱۰۴ QCS یک یخچال سیکل بسته هلیومی در محدوده دمایی ۴ کلوین تا دمای محیط است؛ کرایواستات QCS با استفاده از کنترلر و مانیتور دما، قابلیت ثابت نگه داشتن دما در دمای دلخواه را دارد و عمدتا در آزمایشهای اپتیکی دقیق، تحقیقات ابررسانایی و علوم پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
امروزه در بسیاری از فرایندهای تصفیه و محیط زیست از انواع دستگاه آنالایزر آنلاین مانیتورینگ COD استفاده میشود که به صورت آنلاین و به طور خودکار، میزان COD موجود در نمونههای آب را اندازه گیری میکند. این دستگاه نیز که به تازگی توسط یک گروه از پژوهشگران ایرانی ساخته شده است در این نمایشگاه رونمایی شد.
این دستگاه قادر است که فرایند اندازه گیری و مانیتورینگ COD را به صورت آنلاین و خودکار انجام دهد، به این معنی که بدون نیاز به دخالت انسانی، نمونههای آب را تجزیه و تحلیل کند. این ویژگی، نیاز به نمونه برداری و آزمایش دستی را از بین برده و باعث صرفه جویی در زمان آنالیز و کاهش خطای انسانی میشود. آنالایزر آنلاین مانیتورینگ COD، قابلیت کارکرد مستمر در محیطهای صنعتی را دارد و در برابر شوکها و تغییرات دما و فشار بسیار مقاوم است.
چگالی سنج رادیواکتیو (گاما) از دیگر محصولاتی بود که امروز رونمایی شد؛ سطح – چگالی سنج رادیواکتیو (گاما) با استفاده از پرتوهای گاما چگالی مایعات و جامدات موجود در مخازن را از خارج، بدون تماس با ماده اندازه گیری میکند.
این تجهیز در بسیاری از صنایع دارای شرایط محیطی سخت فشار و دمای بالا، حضور گرد و غبار و وجود مواد خورنده و سمی کاربرد دارد و میتواند برای مایعات و مخلوطها نظیر اسیدها، بازها، دوغاب ها، ترکیبات هیدروکربنی و سوسپانسیونها استفاده شود.
حسگر خورشیدی دیجیتال دومحوره از دیگر محصولات رونمایی شده این نمایشگاه است.
حسگر خورشیدی، راستای بردار موقعیت خورشید را در دستگاه مختصات منطبق بر بدنه خود محاسبه میکند. در ادامه اطلاعات موقعیت خورشید استخراج شده از حسگر خورشیدی میتواند به منظور جهتیابی در فرایند کنترل وضعیت ماهواره مورد استفاده قرار گیرد.
انواع حسگرهای خورشیدی از دقتهای بسیار بالا تا دقتهای معمولی، با توانهای مصرفی و ابعاد متفاوت، باعث شده حسگرهای خورشیدی برای طیف وسیعی از کاربردهای فضایی در نظر گرفته شوند که در نتیجه به یک جزء تفکیک ناپذیر در فرایند ADCS ماهوارهها تبدیل شدهاند.
دستگاه تضمین جریان از دیگر محصولات رونمایی شده امروز در نمایشگاه ایران ساخت بود.
دستگاه تضمین جریان به منظور شبیهسازی شرایط انتقال سیال در درون چاه و نیز خطوط انتقال و اندازهگیری میزان رسوب ذرات جامد در آنجا است. این دستگاه شامل سیستم تضمین جریان، پمپ تزریق، سیلندر انتقال، کنترل کننده فشار انتهایی سیستم و سیستم خنک کننده است.
بسته به شرایط شبیه سازی این دستگاه قادر است که در دو حالت سکون و درجریان آزمایش را انجام دهد.
این سیستم توانایی شبیهسازی آزمایشگاهی فشارهای بالا تا حداکثر ۱۰ هزار پام و دمای حداکثر ۱۵۰ درجه سانتیگراد را دارا است.
اتوکالیماتور از دیگر محصولاتی بود که امروز در یازدهمین نمایشگاه ایران ساخت رونمایی شد. این دستگاه جهت اندازه گیری خیلی دقیق زوایای محورهای دوار کاربرد دارد.
به گزارش آنا، یازدهمین نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایرانساخت بهمدت چهار روز از امروز تا ۱۵ دی ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. این نمایشگاه، میزبان شرکتهای دانشبنیان، فناور، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و هیئتهایی از کشورهای خارجی است.
طی چهار روز برگزاری نمایشگاه در سالنهای میلاد، خلیجفارس و ۴۰ محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران، تعداد ۳۳۰ شرکت در یک فضای ۷۶۰۰ متر مربعی، محصولات و توانمندیهای خود را در موضوعات مختلف آزمایشگاهی به نمایش میگذارند. در دوره یازدهم نمایشگاه ایرانساخت به حوزه تجهیزات تست و آزمون پیشرفته با هدف گسترش بازار شرکتها، توجه جدی شده است./آنا