این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما هیچ دلیلی برای تغییر در نیروهای هستهای خود در این رابطه نمیبینیم، اما روسیه را به توقف اظهارات جنگطلبانه و غیرمسئولانه فرا میخوانیم. <…> نه ایالات متحده و نه ناتو هیچ تهدیدی برای روسیه محسوب نمیشوند.»
میلر همچنین یادآور شد که از تصمیم کرملین برای تغییر دکترین هستهای روسیه تعجب نکرده است.
پنتاگون: قصد درگیری هستهای با روسیه را نداریم
سابرینا سینگ، معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیز به نوبه خود، در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده به دلیل تغییرات صورت گرفته در سیاست هستهای روسیه، در وضعیت جنگی با این کشور قرار ندارد. وی تأکید کرد: «اجازه دهید روشن کنم: ما در وضعیت جنگی با روسیه نیستیم.»
سینگ همچنین افزود که تغییر در دکترین هستهای روسیه بر روابط میان دو کشور تأثیری نمیگذارد.
این مقام پنتاگون در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا پنتاگون رویدادهای اخیر در جنگ اوکراین، از جمله حملات با استفاده از تسلیحات دوربرد آمریکایی به خاک روسیه، را بهعنوان پیش زمینه آغاز جنگ جهانی سوم میبیند، تاکید کرد که وزارت دفاع آمریکا با چنین دیدگاهی موافق نیست.
روز چهارشنبه، پورتال اسناد حقوقی روسیه فرمانی از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه را منتشر کرد که در آن دکترین هستهای جدید این کشور مورد تایید قرار گرفته و به تصویب رسید. دکترین مشابه مربوط به سال ۲۰۲۰ لغو شده و در سند جدید اصلاحاتی که رئیسجمهور در ماه سپتامبر اعلام کرده بود، گنجانده شده است. از جمله این اصلاحات، برای اولین بار تعریف یک دشمن بالقوه که روسیه در برابر آن بازدارندگی هستهای اعمال میکند، وارد شده است.
پیشتر در اواخر سپتامبر، پوتین بر لزوم انطباق اصول سیاست روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای با شرایط کنونی در جهان تأکید کرده بود. وی در آن زمان توضیح داد که وزارت دفاع، وزارت امور خارجه و شورای امنیت پس از بررسی دقیق، پیشنهادهایی برای تغییرات ارائه دادهاند که شامل مشخصتر کردن شرایط استفاده از تسلیحات هستهای توسط روسیه است.