۱۴۰۴-۰۱-۲۷ ۰۰:۱۹

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان کرمان در گفت و گو با امیدروز : انتقال آب از دریای عمان ،آب شرب پایدار ۲۰ سال آینده جنوب کرمان را تامین می‌کند

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: انتقال آب از دریای عمان به استان کرمان که ۵۷۰ کیلومتر فاصله از دریای عمان تا شهر کرمان است و تقریبا ای سی آن ۲۵ هزار است ، بحث شرب پایدار ۲۰ سال آینده جنوب استان کرمان را به صورت کامل تامین می‌کند. و ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب را به صنایع استان کرمان می‌رساند.

مهندس حمید علیدادی سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار امیدروز با بیان مطلب فوق افزود:
استان کرمان متاسفانه نزدیک به ۵۰ درصد از متوسط بارندگی کشور را داراست و به همین دلیل استانی کم‌بارش محسوب می‌شود.
به گفته وی، در حالی که متوسط بارندگی در ایران ۲۵۰ میلیمتر است، استان کرمان در متوسط بلندمدت عدد ۱۳۰ میلیمتر را ثبت کرده و همین امر ضرورت تعادل بخشی و کاهش مصرف آب در استان کرمان را دوچندان می‌کند. و همچنین سرمایه گذاری در بخش آب سطحی که تقریبا نزدیک به ۸ درصد مصارف استان از آن تامین می‌شود. و در این بخش ۶ سد طراحی شده و چهارتای آن در استان به بهره برداری رسیده است و به بخش‌های مختلف اعم از زمین‌های پایین دستی، شرب، صنعت و خدمات آبرسانی می‌کنند. و ۲ سد نیز در مراحل تکمیل قرار دارند که بالای ۹۵ درصد در راور و راهور شاهد پیشرفت فیزیکی است و تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری کامل می‌رسند. و سد دیگری به عنوان سد پدافندی برای سد حلیل رود در نظر گرفته شده که روان آب و بارندگی‌های احتمالی را پشت آن ذخیره می‌کنیم با ظرفیت ۵۰ میلیون متر مکعب و در صورت نیاز سد جیرفت که در پایین دست قرار دارد، رهاسازی می‌کنیم.
مهندس حمید علیدادی سلیمانی افزود: دیگر پروژه آب منطقه‌ای مربوط به خط انتقال آب شرب از سد جیرفت به شهر جیرفت و شهر انورآباد است که این پروژه از نیمه دوم سال ۹۰ آغاز شد و حدود ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که از اعتبار ملی حدود ۲ هزار میلیارد تومان برخوردار است.
وی گفت: پروژه سوم شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان کرمان به تامین آب شرب شرق استان از سد نسا است که با افتتاح فاز اول در سال ۱۴۰۰ دو شهر بم و بروات از آب شرب سالم این سد استفاده می‌کنند.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان کرمان تصریح کرد: بند نجف آباد روی رودخانه حلیل رود جیرفت هم بالای ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۲۲ بهمن ماه امسال به بهره برداری خواهد رسید که نزدیک به ۱۰ میلیون متر مکعب باعث صرفه جویی در مصرف آب خواهد شد و برای آن نیز مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است و نیز پروژه انتقال آب از خط خلیج فارس به کرمان نیز در حال اجراست. که مسیر ۱۴۵ کیلومتر از مخازن R2 رفسنجان به کرمان را شامل می‌شود که تقریبا ۶۵ کیلومتر آن را آب منطقه‌ای اجرا کرده و در سال ۱۴۰۲ نیز این پروژه به شرکت آب نیروی ایران منتقل شد و با پیگیری مشترک فقط دو تصفیه خانه مانده که با نصب دو ایستگاه پمپاژ در خرداد سال آینده که مصادف با شروع پیک مصرف آب در شهر کرمان است، به بهره برداری می‌رسد.
وی در خصوص آب‌های زیرزمینی هم گفت که استان کرمان نزدیک به ۲۰درصد باغات ایران را به خود اختصاص داده است و در این اقلیم بسیار خشک همه این مصرف از آب زیرزمینی تامین می‌شود که باعث شده دشت‌های ما اغلب منطقه بحرانی هستند.
مهندس علیدادی سلیمانی در پایان گفت: در صحبت با استاندار محترم کرمان مجوز تخصیص انتقال آب از دریای عمان به استان کرمان را گرفته‌ایم که ۵۷۰ کیلومتر فاصله از دریای عمان تا شهر کرمان است و تقریبا ای سی آن ۲۵ هزار است و بحث شرب پایدار ۲۰ سال آینده جنوب استان کرمان را به صورت کامل تامین می‌کند. و ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب را به صنایع استان کرمان می‌رساند که جناب استاندار خواهان رساندن این عدد به ۲۵۰ میلیون متر مکعب است که رقمی معادل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد و اگر سرمایه جذب شود استان کرمان نزدیک به ۵۰ درصد آب شرب خود را از آب‌های زیرزمینی تامین خواهد کرد .

# مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان کرمان در یک نگاه :
«مهندس حمید علیدادی سلیمانی به مدت یک سال است که به عنوان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان منصوب شده و نزدیک به ۲۴ سال سابقه خدمت در استان کرمان را داراست. در سوابق کاری وی، مدت ۳ سال مدیر آب شهرستان رودبار جنوب و به مدت ۷ سال نیز مدیر منابع آب شهرستان جیرفت و ۳ سال هم در بم ثبت شده است. وی به مدت ۳ سال مدیر هماهنگی ناحیه جنوب و ۴ سال نیز مدیر بهره‌برداری آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان کرمان خدمت کرده و در حال حاضر نیز مدیرعاملی این شرکت را عهده دار است.

 

‫۰/۵ ‫(۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *