به گزارش خبرنگار پایگاه خبری امید روز -در یک جلسه آنلاین با حضور مقامات برجسته بینالمللی در حاشیه اجلاس کنوانسیون منع گسترش سلاحهای بیولوژیک در ژنو، برنامهها و فعالیتهای مشترک موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی و سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این نشست با حضور «یوکی کو ناکاتانی»، معاون مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در حوزه دسترسی به داروها و محصولات سلامت، دکتر موبان گیزی مدیر بخش سیاستها و محصولات سلامت و استانداردها،علی اسحاقی رئیس موسسه رازی و دیگر مقامات موسسه برگزار شد. همچنین، نمایندگان ایران از جمله سفارت ایران در ژنو نیز در این جلسه حضور داشتند.
یکی از مهمترین محورهای این نشست، بحث درباره بحران گزشهای سمی در منطقه خاورمیانه و راهکارهای مشترک برای مقابله با این بحرانها بود. موسسه رازی اعلام کرد که قصد دارد در اواخر بهمنماه ۱۴۰۳،یک سمینار آنلاین دو روزه درخصوص جانوران سمی و تولید آنتیونومهای خاص برگزار کند. این سمینار به هدف ارتقای آگاهی و تبادل دانش در زمینه تولید و استفاده از آنتیونومهای موثر، به ویژه در کشورهای خاورمیانه که با این بحرانها دست و پنجه نرم میکنند، برنامهریزی شده است.
در این جلسه، همچنین به اهمیت توسعه همکاریها در زمینه واکسنهای نوین و انتقال تکنولوژی بهویژه در زمینه واکسنهای mRNA پرداخته شد. موسسه رازی از آمادگی خود برای میزبانی دورههای واکسینولوژی در همکاری با دفتر منطقهای سازمان بهداشت جهانی خبر داد و اعلام کرد که به دنبال گسترش فعالیتهای خود در سطح بینالمللی و بهرهبرداری از ظرفیتهای جهانی برای ارتقای کیفیت واکسنها و محصولات بهداشتی است.
موضوع دیگری که در این نشست مورد توجه قرار گرفت، توسعه همکاریهای علمی و فنی بین موسسه رازی و سازمان بهداشت جهانی بود. موسسه رازی قصد دارد از ظرفیتهای سازمان بهداشت جهانی برای برگزاری ورکشاپهای بینالمللی در زمینههای مختلف بهداشتی و درمانی استفاده کند. این همکاریها بهویژه در راستای استانداردسازی و افزایش کیفیت محصولات بهداشتی و واکسنها و همچنین توسعه آزمایشگاههای کنترل کیفیت در سطح بینالمللی خواهد بود.
این جلسه آنلاین در پی مکاتبات قبلی موسسه رازی با سازمان بهداشت جهانی و هماهنگیهای صورت گرفته از سوی نماینده ایران در ژنو برگزار شد. رایناک قادری، رئیس اداره ارتباطات علمی و همکاریهای بینالمللی موسسه رازی، نقش مهمی در برنامهریزی این نشست ایفا کرد. او که در جریان اجلاس کنوانسیون منع گسترش سلاحهای بیولوژیک حضور داشت، با همکاری با سازمان بهداشت جهانی و سفارت ایران در ژنو، راهکارهای لازم برای توسعه همکاریهای دوجانبه و بهرهبرداری از ظرفیتهای موسسه رازی در راستای اهداف سازمان بهداشت جهانی را مورد بررسی قرار داد.
در نهایت، جلسه وبیناری مشترک موسسه رازی و سازمان بهداشت جهانی به بررسی چالشها و فرصتهای پیش روی دو طرف برای همکاری در سالهای آینده پرداخت. این نشست نشاندهنده عزم جدی موسسه رازی برای گسترش همکاریهای علمی و فنی با سازمانهای بینالمللی در راستای ارتقای سلامت جهانی و مقابله با بحرانهای بهداشتی و درمانی بود.