به گزارش خبرنگار پایگاه خبری امید روز -دکتر حسینعلی شهریاری، دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور، در نشست خیرین سلامت استان البرز که در کرج برگزار شد، از حضور در جمع خیرین به عنوان فرصتی مهم برای قدردانی از تلاشهای این گروه تأثیرگذار در نظام درمانی کشور یاد کرد. وی که با وجود مشغلههای فشرده کمیسیون تلفیق مجلس برای بررسی بودجه، به این نشست آمده بود، گفت: هدف از حضور من در این جمع، تنها تقدیر و تشکر از خیرین است. ما در مجمع خیرین سلامت، از تمام فعالان این حوزه قدردانی میکنیم چرا که خیرین سلامت، ستون اصلی نظام درمانی کشور هستند.
دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور به فعالیت گسترده این مجمع در تمامی استانها اشاره کرد و افزود: ما در تمام دانشگاههای علوم پزشکی و دانشکدههای مستقل در بیش از ۳۰۰ شهرستان کشور تشکیلاتی داریم که در حال خدمت به مردم هستند. ما خدمتگزاران خیرین هستیم و هدفمان تسهیلگری است، نه اینکه خود را تشکیلاتی از بالا به پایین بدانیم.
دکتر شهریاری با تأکید بر اینکه هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی از پس هزینههای درمان برآید، حتی کشورهای پیشرفتهای چون آمریکا و کشورهای اروپایی، گفت: در کشور ما هم، خیرین نقش بیبدیلی در ساخت بیمارستانها و تامین منابع درمانی دارند. شما شاهد هستید که بسیاری از بیمارستانهای بزرگ کشور، از جمله در تهران، اصفهان و شیراز، توسط خیرین ساخته شده است.
وی همچنین به افتتاح چند بیمارستان توسط خیرین در تهران در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: در عرض یک سال و نیم، دو بیمارستان توسط خیرین ساخته شد که یکی از آنها توسط رئیسجمهور و دیگری توسط وزیر بهداشت افتتاح شد. این تنها بخشی از تلاشهای خیرین برای حمایت از نظام درمانی کشور است.
دکتر شهریاری با اشاره به برخی گلایهها از سیستمهای اجرایی کشور، گفت: خیرین ما در برخی مواقع گلایهمند بودند که سیستمهای اجرایی به موقع کارهایشان را انجام نمیدهند. ما در سالهای گذشته، چه در دوران وزیر بهداشت دکتر حسن هاشمی و چه در دوران وزیران بعدی، سعی کردیم این مشکلات را پیگیری کنیم.
وی همچنین به تاریخچه تشکیل مجمع خیرین سلامت کشور اشاره کرد و گفت: در مجلس هفتم، در دیداری با حضرت آقا، ایشان تأکید کردند که از ظرفیت خیرین غافل نشوید. به دنبال این دستور، مجمع خیرین سلامت کشور در سال ۸۸ با حضور حاج آقا نیری و دکتر لنکرانی تشکیل شد.
دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور همچنین از فعالیتهای مجمع در زمینه مشارکتهای اجتماعی سخن گفت و افزود: ما شورای مشارکتهای زنان را راهاندازی کردیم و موفقیتهای زیادی در این زمینه کسب کردهایم. بانوان ما معمولاً بیشتر از مردان در کارهای خیریه مشارکت میکنند.
وی همچنین از تلاشهای خود برای جذب جوانان در کارهای خیر یاد کرد و گفت: ما در تلاشیم فرهنگ کار خیر را در میان جوانان نهادینه کنیم. در حال حاضر، در ۱۵ تا ۱۶ استان، جوانان را به این فعالیتها وارد کردهایم و امیدواریم که این روند روز به روز گسترش یابد.
دکتر شهریاری به راهاندازی بنیادهای جدید در مجمع خیرین سلامت اشاره کرد و گفت: ما بنیادهای مختلفی را راهاندازی کردهایم، از جمله بنیاد قلب سالم، بنیاد شنوایی و بنیاد سالمندان. در کشور ما، بیماریهای غیرواگیر، به ویژه بیماریهای قلبی، یکی از علل عمده مرگ و میر هستند. در این راستا، ما در تلاشیم تا با کمک خیرین، اقدامات موثری در پیشگیری از این بیماریها انجام دهیم.
وی همچنین به مشکلات موجود در حوزه سالمندی اشاره کرد و افزود: با توجه به افزایش امید به زندگی، باید برای سالمندان کشور نیز برنامهریزیهای لازم انجام شود. در حال حاضر، امید به زندگی بانوان در کشور حدود ۷۸ سال است و برای مردان، ۷۵ سال. این آمار نشان میدهد که باید به فکر سالمندان باشیم.
دکتر شهریاری به ضرورت توجه بیشتر به تحقیقات پزشکی و پیشگیری از بیماریها اشاره کرد و گفت: ما باید خیرین را به حمایت از پروژههای تحقیقاتی تشویق کنیم.در سالهای اخیر، ما تلاش کردهایم تا در پروژههای تحقیقاتی در خصوص بیماریهای خاص، خیرین را وارد کنیم، ولی هنوز در این زمینه به موفقیت کامل دست نیافتهایم.
دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور در ادامه به مشکلات موجود در حوزه درمان اشاره کرد و گفت: متأسفانه ما با کمبود دارو در کشور مواجهیم و بسیاری از داروهای ضروری، مخصوصاً برای بیماران خاص، بهویژه داروهای سرطان و بیماریهای نادر، به شدت کمبود دارند. برخی از داروها مانند وارفارین که برای بیماران قلبی ضروری است، در دسترس نیستند. این مشکلات، فشار زیادی به بیماران وارد میکند.
دکتر حسینعلی شهریاری در پایان سخنان خود از همه خیرین درخواست کرد تا همچنان در عرصه حمایت از سلامت مردم کشور فعال باشند و تأکید کرد که با کمک خیرین، میتوان بسیاری از مشکلات حوزه درمان را حل کرد. او همچنین افزود که در صورت رفع موانع اجرایی، میتوان با تلاشهای جمعی، به تحقق اهداف بلندمدت در این عرصه دست یافت.